Interjúalanyom, Maul Zsolt, nem egy tipikus borász. Igazi rendbontó, akinek egyedisége a boraiban is megmutatkozik. Pár éves kitérő után újra Villányba költözött, hogy ott folytassa, ahol anno abbamaradtak a dolgok.. Vagy mégsem?
.
Zsoltról nehéz írnom, hiszen anno a főnököm volt, úgy meg azért ugye, mégsem egy egyszerű dolog. Sommeliére-ként, bortanácsadóként dolgoztam többször is a pincéjükben, ingáztam Villány és Budapest között. De több volt ez, mint munkaviszony, a Maul pincészetnél minden dolgozó mindenkor barát is, ők amolyan igazi, olaszos hangulatú, nagy család.
.
.
20160327_141427.jpg
.
 
Kalandos életem van, ez tényleg elmondható- csap bele rögtön a dolgok közepébe, ahogy amúgy is szokott. 1999-ben kezdett el a borászattal foglalkozni, később ehhez társult egy - a város főutcájának a közepén elhelyezkedő- családi étterem. Ám őket is elkapta az a láz, ami már több borászat életét is átalakította, a növekedéssel együtt jöttek a befektetők. Az elképzelések végül annyira nem egyeztek, hogy 2012-ben Zsolt és családja úgy döntött, elhagyja Magyarországot és Németországban kezd új életet, ahol Zsolt édesanyja él már hosszú évek óta.
 
Ám egyszer csak Zsolt az egyik kereskedelmi televízió képernyőjén bukkant fel újra, ha ismerősnek találják az arcát, az nem véletlen. Nem csak a borkészítés a szíve csücske, a konyha is egyre jobban elvarázsolta, a kinti étteremben egy idő után már ő maga volt a séf. Épp át akarták alakítani az éttermet, látványkonyhát építettek volna, hogy a személyes kontaktus megmaradjon a vendégekkel, amikor egy izgalmas felkérést kapott.
.
.
20160326_191035.jpg
 
Megkeresték a Konyhafőnök című műsortól, amire kis gondolkodás után igent mondott, így estéről estére izgulhattunk érte, hogy vajon a szigorú ítészek is nagykanállal eszik-e, amit a tányérjukra rakott. Ugyan a versenyt nem ő nyerte meg, jó élményekkel távozott és rádöbbent, neki és a családjának itthon, Magyarországon van a helye.
.
20160326_164019.jpg
.
Hogy azóta hova és merre tart az út, hogy Zsolt főz vagy borászkodik, hogy lehet belekóstolni az ételükbe, a boraikba és életükbe, megtudhatják az interjú további részeiből, ami a Recept & Rejtvény magazin júniusi számában olvasható!
Szöllősi Hajni
maul_rohog.jpg
.
20160326_164023.jpg
.
20160326_190914.jpg
.
20160318_212502.jpg

Mentés

A bejegyzés trackback címe:

https://bortabor.blog.hu/api/trackback/id/tr958836782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása