Én megértelek Téged

2010.12.10. 01:43

 

Nem volt jó napja... Sőt, mostanában nem voltak jó napjai… Kötötték a szerződések, a vevők vártak, az áru nem jött..   az asszony is morgott, valami új bundáról beszélt, hogy a Gizikének is most vett a férje! Ja, a Gizike! Meg az ő férje! Ha olyan szélhámos lenne, neki is lenne pénze.. majd kiváncsi lesz, milyen bundába jár az a Gizi, amikor lebukik az a... eh! Még hogy bunda! Azt sem tudta, hol áll a feje.. ja, bunda.. meg toronyóra lánccal..

 
A kocsit is le kéne már cserélni..   meg az adó. Meg a bánat tudja, még mi!             
 
Szemben vele behúzott vállal hallgatták a panaszt, válasz nem volt. De nem is kellett. Néha jó ez az együttérző, néma hallgatás.
 
Lamentáló főhősünk felemelte a poharát. Mélyen beszívta az illatot. Megforgatta poharában a mélybíbor vöröset, hogy jobban érezze a számára oly kedves emlékeket idéző kavalkádot.. Ló.. lószaga volt.. bőr illata.. esőben ázó őszi avar.. és nini! Cseresznye! Édes, nagy szemű cseresznyét is talált benne… szemét becsukta, álmodozott..   kiszakadt ebből a bűnös, panasszal telt világból…
 
Újabb forgatás… sűrű templomlábak szaladtak le az üvegfalon.. 
 
Bors. Frissen őrölt feketebors csiklandozta orra nyálkahártyáját! Hejjj, ehhez milyen szép lenne egy borsos steak! Egy szép, nagy darab marhahús!
 
Visszatette a poharat az asztalra, anélkül, hogy belekortyolt volna.. fölemelte szemét és folytatta a panaszáradatot.. nem is volt ez igazán panasz, inkább csak amolyan férfidisputa.
 
A túloldalon nem volt ellenvetés, csak némi bajtársias csend. Bólintott is volna tán, ha nem lett volna olyan merev a nyaka.
 
Emitt újra kézbe került a pohár, ezúton a szájig is eljutott.. Mély korty csúszott át belőle a főhős ajkai közé, aki kedvtelgetve forgatta a szájában azt.
 
Húúú..   ez aztán a bor! Ereje is van, mégis lágyan béleli ki a szájat! Olyan, mint egy asszony, akiről minden férfi álmodik! Szép a teste, az alkoholfoka sem vágja orrba a gyanútlan kóstolgatót! 
 
Na – gondolta- ilyennek kell lennie egy bornak, amit férfiember számára adott a teremtő! No, meg a borász! 
 
Na, még egy kortyot! Meg még egyet! - itatta magát a bor.. selymesen csúszott le a torkán, nem szurkálták kilógó savak, tanninja is pont annyi volt, amennyit egy ekkora test megkíván.
 
Ő is kívánta még.. valahogy ettől megcsendesedett benne a panasz.
 
Szemben vele még mindig némán állt a hallgatag palack..  szavak nélkül is átérezte, lágyította a férfibánatot.
 
Én megértelek Téged!- mondta volna, ha szavakat is kapott volna az isteni nedű mellé. Mint egy jó asszony, aki támogatja megtért, megfáradt urát.
 
Szavak híján borral tartotta a lelket emberünkben, hisz ez volt az ő rendeltetése aznap estére.
Ezért került ő oda az asztalra, nem valamelyik kényeskedő, fehércselédnek való, karcsú, buborékos vagy sűrű, édes fehér.
 
Én megértelek Téged. Most és mindig, amíg abból a pár palackból - ami belőlem készül - futja. Megcsendesítem bánatod, veled örülök, ha jobbra fordul a Sors. A Tiéd vagyok. Neked készültem. Te kívántál és hoztál létre engem, némi válogatás után. A Te borod vagyok.
Én megértelek Téged Cuvée 2009.
 
 
Egri Chateau Wanda Borház,
Én megértelek Téged Cuvée 2009
 
50% Kékfrankos 2009
50% Syrah 2009
 
13,5 % alkohol
 
A tesztelésnél hordómintákat kóstoltunk, ezután következik a palackérlelés.
Élettartama előreláthatólag 10 év, csúcsát 2015-16 körül éri el.
Limitált palackozás, 300 üveg.
Megrendelésre készül, kereskedelmi forgalomba nem kerül.
 
 
Tessék bennünket is felírni a listára, kiváncsian várjuk, mivé alakul majd a palackban a bor.
 
 
Borissza Clarissa

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bortabor.blog.hu/api/trackback/id/tr872505802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ottó Szöghy 2013.11.16. 09:43:47

De szep iras.Hanyszor volt mar ilyen hangulatom.Bar masok ezt alkesznak hivjak.
süti beállítások módosítása