HA EGY BOR A CSÚCSRA ÉR

2016.01.15. 08:15

A bornak ugyanúgy, mint minden másnak, van egy csúcspontja. 

 

Ebben is hasonlít az emberre, hiszen elindul valahonnan, érik, majd a csúcsra ér és ha akkor nem fogyasztjuk el - a legnagyobb tisztelet mellett- akkor biza’ ugyanúgy, mint az ember, hanyatlásnak indul.

 

Nem véletlenül született a mondás, hogy a csúcson kell abbahagyni!  J

 

Vannak azonban köztünk is olyanok, akik nem hogy nem hagyják abba, hanem újabb és újabb, az átlag számára elérhetetlen csúcsokat döntenek, olyan kihívásokat állítanak önmaguk elé, amire mi a legtöbben inkább csak álmodozva gondolunk.

 

Ilyen valaki a BODRI PINCÉSZET által támogatott Klein Dávid is, aki azokat a havas csúcsokat győzi le, amikre még igen kevesen jutottak el a földi halandók közül.

 

Mámoros, megrészegítő élmény lehet, bár azon a magasságon és légköri körülmények között nem ajánlott az alkohol, Dávid így nyilatkozik erről:

 

 

„A sikernek Optimus QV íze van… Tanúsíthatom. Persze nem ezt ittam 8000 méter felett, amikor oxigénhiányos mámorban sodródtak a gondolataim és döcögve lépegettem előre a havas gerincen…

De ezt az ízt vártam, erről fantáziáltam, miközben fáradtan, a felvitt sátrak, üres gázpalackok, egyéb felszerelések súlya alatt görnyedezve bandukoltam lefelé a gleccseren, az alaptábor és a jól megérdemelt Bodri Optimus QV felé.” (Klein Dávid)

 

 

 bodri_a_hegyen.jpg

 

Persze, az élmény ennél sokkal összetettebb és sokkal kalandosabb, ha ti is szeretnétek egy kicsit részesei lenni, ha ti is szeretnétek átélni azt a borzongást, ha szeretnétek első kézből tudni, milyen érzés a csúcson lenni, ha szeretnétek ti is megkóstolni az Optimus QV-t, ami Dávidnak is -előbb gondolatban, majd a valóságban is- erőt adott, akkor most itt a remek alkalom, hiszen Dávid 2016.01.28-án személyes élménybeszámolót tart az érdeklődőknek egy-egy jó pohár bor és vacsora mellett a Bodri birtokon.

 

 

Izgalmas menü lesz és a vacsora ideje alatt – a menük mellé passzított borokon felül - Bodriék korlátlan fogyasztást biztosítanak a Rozi rozé 2015-ből , Bodrikutya 2014-ből  és a Bodri szódából is.

 

VACSORA ÉTELSORA:

 

  • A „Lélek-hegy kincse” csicseriborsó terrine szójaszósz zselével

és ropogós malaccsászár hússal -

Szekszárdi Civilis Fehér Cuvée 2015

  • Kutangi Sherpa leves bambuszrüggyel
  • Mascarponés kacsa momo* spenóttal és garam masalával -

Szekszárdi Fehér Cuvée Válogatás „Faluhely” 2013

(*Gőzben párolt töltött tésztabatyu)

  • Kecske curry „Manaslu” pirított zöldségekkel, chapatival* -

Szekszárdi Siller Civilis Cuvée 2014

(*Indiai kelesztetlen kenyér)

  • 8163 /Érlelt marha nepáli fűszerekkel, basmati rizsgolyóval,

kesudió mártással, fekete lencsepürével/ -

Szekszárdi Bikavér Válogatás „Faluhely” 2013

  • Zöldcitromos joghurttorta mangó kaviárral –

Szekszárdi Sauvignon Blanc „Blanka” 2015

  • Optimus trilógia / Szekszárdi Optimus Cuvée 2009,

Optimus törkölypálinka, Optimus Bon /

 

Belépő: 12.000 Forint/fő

 

Asztalfoglalás: 74/67-67-00, vendeglatas@bodribor.hu

 

További részletek a Bodri pincészet honlapján és/vagy facebook oldalán olvashatók!

 

(Folytatás a kép után)

 

 bodri.jpg

 

Érdemes mihamarabb jelentkezni, hiszen helyek csak korlátozott számban kaphatók és a Bodri birtok önmagában is megér egy misét!

 

Nem véletlenül írtam ezt, hiszen a birtokon- a remek konyhájú étterem és a gyönyörűen felépített római fürdő és jakuzzi mellett- még egy kis kápolna is található!

 

Ha szeretnének bort is kóstolni – márpedig ki nem szeretne egy pincében, ahol mindenhonnan a jobbnál jobb nedűk csábítják, ugye? ;) - barátságos árú taxit is biztosítanak, illetve szállással is rendelkezésre állnak, egy igen kerek és kellemes csomagot kínálva ezzel a csúcsdöngető program mellé.

 

Optimális esetben lehet ez akár az évkezdés csúcspontja, a jakuzziban kortyolgatni egy pohár  Optimus QV-t..  vagy bármi mást.. lehet ez bárki számára egy Etalon..

 

 

Irány a csúcsra fel!

 

 

https://www.facebook.com/events/1688373158105478/

 

 bodri_etalon2.jpg

 

 

 

2016 januárjától a BORtáBOR vendégszerzőként havonta jelentkezik a Recept & Rejtvény Magazinban, minden hónapban bemutatva egy-egy borászt, pincészetet.

Első pincetúránk Etyekre, Kertész Zolihoz vezet.

 

20151203_132831.jpg

 

Zoli üzletemberként járta a borvidékeket, lelkes borrajongóként olyan mély szerelembe esett az ágazattal, hogy egyszer csak azon kapták magukat a feleségével, hogy immáron egy régi, 1862-ben épített pince tulajdonosai.

 

A pince felújítása, bővítése 2008-ra fejeződött be, egyszerre hagyományosan etyeki és modern, mediterrán stílusban.  Technológiai felszerelése is modern, a legújabb hűthető-fűthető acéltartályoktól kezdve a legjobb magyar tölgyfahordókon át az amerikai tölgyből készült spanyol barrique hordókig minden megtalálható a gyönyörűen felújított pince mélyén. A gazda nem titkolt célja az volt, hogy olasz mintára elkészítse saját etyeki gyöngyöző- és habzóborait, frizzante-it.

 

2015-12-03_21_59_33.jpg

Közel 9 hektáron dolgoznak, elsősorban szürkebarát, zöldveltelini, zenit, chardonnay, sauvignon blanc és pinot noir, valamint királyleányka fajtákkal.

 

Zoli terveiről, új borászáról, a frissen átadott Carla Pezsgőházról bővebben a Recept & Rejtvény januári számában olvashatnak, amely már kapható az újságárusoknál.

 

20151203_133649.jpg

 

Szöllősi Hajni

WSET bortanácsadó

 

20151203_133833-1_20151203162918672.jpg

 

süti beállítások módosítása