FURMINT, A NAGY SZERELEM

2015.01.21. 12:44

http://www.furmintusa.com/

 

 

Hmm..  eegen..  vannak az ember életében nagy szerelmek, olyanok is, amiket hamar szétszakít a sors és vannak olyanok is, amik egy szempillantás alatt elvarázsolnak és örökre beleégnek az ember szívébe-lelkébe.

 

 Az első ilyen "nagy szerelem" a Zöld Zoli volt, de az óvoda vége a szerelmünk végét is jelentette..  azóta sem tudom, mi lehet vele, nyilván neki is csak a nagycsoport végéig tartott a szerelem..

 

 

 

 Volt olyan is, aki ma már másé, de még mindig elpirul az arcom és hevesebben ver a szívem, a pillangók is verdesnek a gyomromban, ha összefutunk valahol..   sosem fog elmúlni..

 

 

..és van az örök szerelem, a Furmint!

 

 

Ez az a szőlőfajta, ami - az eddig leginkább csak Magyarországon világhírű- magyar bor zászlóshajója tud lenni, sokrétűsége, milliónyi arca elbűvölő, ebben hasonlít a Pinot Noir-ra, olyan széles skálán mozog, hogy egy élet sem elég arra, hogy ez ember mindet megismerje!

 

 

El is indult már itthon pár éve egy nagyon jó gondolat, a Furmint Február, fogyasztók egyre szélesebb rétegeinek megmutatva, hogy ez a kacér fürtű szőlő mire képes, hol ropogós, friss, mint egy serdülő leány, hol nagyvolumenű elegáns dáma, hogy krémesen ledér szerető, hol illatos, hol bódít, hol támaszt és szinte mindenhol megállja a helyét!

 

 

De az igazi terepe, ahol minden arcát - köztük a legszebbeket is! - meg tudja mutatni, az Tokaj.

 

 ..és innen indul egy újabb parádés ötlet, immár nemzetközi síkon továbbgondolva, jogosan a világ elé tárva a fajta és a belőle készült remek borok szépségeit!

 

 

Egy oldal, ahol összeszednek minden érdemi információt, együtt, egymással -és nem egymás ellen- vállat a vállnak vetve és ami a legfontosabb:

 

 ANGOLUL!

 

..így végre mindenki értheti, Kuala Lumpurtól Washington-alsóig, hogy miért vagyunk olyan büszkék, mi motiválja a szerelmünket és hogy érdemes kipróbálni!

 

 

Pátoszosan hangzik, tudom, de engem akkor is nagyon boldoggá tesz, hogy ez van, létrejött, megalakult és hogy folyamatosan ellátja információkkal, tudásanyaggal, érdekességekkel egy nemzetközi nyelven a kíváncsiakat, az érdeklődőket!

 

 

Arra kérek mindenkit, akinek legalább egy olyan ismerőse van, aki nem beszéli a világ egyik legszebb és legnehezebb nyelvét, a magyart, hogy ossza meg ő is ezt a linket, a FURMINTUSA oldalát, hadd jusson el minél több emberhez az, ami a mi szívünknek oly fontos..

 

 

http://www.furmintusa.com/

 

 

..és remélem, hamarosan egyre több pohárba kerül a mi gyönyörű Furmintjaink egyike-másika!

 

Egészségetekre!  Cheers!

 

 

Szöllősi Hajni

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bortabor.blog.hu/api/trackback/id/tr537094425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása