2014 A LEGEK VINCE BUDAPESTJE!

2014.02.06. 15:32

Ezzel a nyitómondattal kezdte Peller Ágnes, a VinCE 2014 koordinátora a sajtótájékoztatót, melyet e hó negyedikén tartottak a Prime Étteremben, ami méltó helyet adott az eseménynek.

vinclog.jpg

(Fotó: VinCE)

Csak kapkodtuk a fejünket a rengeteg felsorolás hallatán, miközben érzekszervi kalandozásokba is belekeveredhettünk, hiszen kóstolót kaptunk a rangos boresemény workshopjait celebráló kiállítók termékeiből, ,  így előbb különleges Omnia kávék, majd orosz pezsgők, a krasznodari, 140 éves, egykori cári, Abrau-Durso pince remekművei kerültek a poharunkba.

vinceorosz.jpg
(Fotó: Szöllősi Hajni)

  

 Mindkettő okkal, hiszen egy-egy nagyon izgalmas előadáson találkozhattok velük ti is, ha eljöttök a VinCE-nek hagyományosan helyet adó Corinthia Hotel Budapestbe 2014 február 29 és március 02 között, ahol idén ötödik alkalommal vár mindenkit a lelkes szervezőcsapat, Németh Ágnes és munkatársai.

 

Imádom a pezsgőt!  ..és a VinCE most erről szól! Erről is..  Annyi pezsgős program lesz, hogy már most pezseg a vérem, ha csak arra gondolok, hogyan fogom tudni időben és térben megoldani, hogy mindenhol ott legyek!

vincemoet.jpg (Fotó: VinCE)

Pénteken 15.30-kor II. Miklós cár kedvencével, a már említett és általunk már kóstolt Abrau-Durso valódi orosz pezsgőkkel ismerkedhetünk.

Ugyancsak pénteken 17.30-kor Márkus György a chardonnay fajta báját támasztja alá kiváló champagne-okkal, lesz Delamotte, Ruinart, Roederer és sok más finomság!

 Szombaton 9.30-kor az Oscar-gálák, filmsztárok és teniszcsillagok kedvencével, a világ legnépszerűbb pezsgőjével kezdünk. A Moët & Chandon pezsgőket maga a borász, Elise Losfelt mutatja be.

 Szombaton 17.30-kor a pezsgőguru Tom Stevenson mutat be Veuve Clicquot magnum és nem magnum pezsgőket azon keveseknek, akik bejutnak az exkluzív kóstolóra.

 És hogy a vasárnap is jól induljon: a decemberi pezsgőtesztünkön mesterhármast, azaz három ötcsillagos eredményt szerzett Alfred Gratien pezsgőpincészetet ismerhetjük meg közelebb a pezsgőmester, Nicolas Jaeger vezetésével.

 

..és ezek még „csak” a pezsgős programok! ;)

2014-02-04 15.27.29.jpg

 (Fotó: Szöllősi Hajni) 

Ott lesznek az idei Oscar díjkiosztó borai, többek között a Jolie-Pitt páros, Alonso és Sting borait, vagy Sofia Coppola, a rendezőnő pezsgőjét kóstolhatják a vendégek.

 

Hallottatok már a Bor Jedi Lovagokról?  A bor nagyágyújairól?  A Master of Wine-okról?  Akik hatalmas tudásukkal meghatározzák a trendeket, akik –némi túlzással- borászokat emelhetnek fel, borászatokat dönthetnek romlásba, szőlőfajtákat éleszthetnek újjá egy-egy „szemrándulásukkal”, aki meghatározó alakjai a bortársadalomnak.  Nos, velük találkozni nem mindennapi élmény, lévén, a világon jelenleg 312-en vannak!

 

 ..és idén, a VinCE 2014-en tíz MW ül egy teremben egymás mellett és tíz MW mutatja be a kedvenc borát!  Páratlan lehetőség, higgyétek el, március elsején 11:30-tól.

 

Íme, a névsor:

Jane Masters MW, Egyesült Királyság, az Intézet elnökhelyettese

Christy Canterbury MW, Egyesült Államok, borszakíró és szaktanácsadó

Cees van Casteren MW, Hollandia, borszakíró

Clive Coates MW, Franciaország, a legelismertebb Burgundia-szakértő

Elizabeth Gabay MW, Franciaország, szakíró és borkereskedő

Caroline Gilby MW, Egyesült Királyság, a közép-európai borok szakértője

Anne McHale MW, Egyesült Királyság, borkereskedő

Frank Roeder MW, Németország, borkereskedő

Josef Schuller MW, Ausztria, a Weinakademie Österreich elnöke

Matthew Stubbs MW, Franciaország, boriskola-vezető

 

Óh, még mennyi mindent sorolhatnék, például hogy ha csak sétálójegyet vesztek, akkor is a bőség zavarával találhatjátok magatokat szemben, hiszen 160 borász több, mint 1000 bora lesz kóstolható!!

Inkább arra biztatlak benneteket, hogy kattintsatok a csatolt linkre, nézelődjetek és siessetek, mert a jegyek száma véges!

 

http://www.vincebudapest.hu

 

Ott találkozunk!

 

Szöllősi Hajni 

WSET bortanácsadó, szakíró

 

vince sajt 2014.jpg            (Fotó: Vince)

A bejegyzés trackback címe:

https://bortabor.blog.hu/api/trackback/id/tr915801712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása