Üdvözlet Tokajból...

2010.12.17. 10:05

Tokajban jártunk, 3 napig faltuk minden érzékszervünkkel a Hegyalja ajándékait..  még ülepszik bennem a rengeteg élmény, érlelődik, mint hordóban a bor..  krémesítem, finomítom, csinosítom a csukott szemem előtt moziként pergő képeket, ki-kiragadva egy-egy momentumot, felkavarva kissé a seprőt..   de ez a pár szó már most kikívánkozik..   egy röpke széljegyzet..  Üdvözlet Tokajból...

 

"...és napokkal a korty után még mindig bennem alliterál e csoda! Szalagja szétterül számban, színesen, szagosan, szívem szerelembe szökken, szédülten, sziporkázva szívom szilvaillatát, barackjával bódítva borzongatja bőrömet a borostány bor! Az aszú..."

 

Árvay János 6 puttonyos aszúja, 1997-ből..

 

Volt ott még sok más, ezer csoda, ígérem, jövök  és mesélek ..  a rátkai árvalányhajról, a tarcali meseházról, a kastélyokról, pincékről, nedükről, az őket megalkotó mesterekről..   Tokaj-Hegyaljáról..  

Kapcsolj a Rádió Q-ra, most! Fm.99.5   fülelj..  hallgasd, ahogy mesél a bor..

 

Borissza Clarissa

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bortabor.blog.hu/api/trackback/id/tr622521356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása