Mádról álmodom

2011.08.02. 10:39

 

Róla már írtam..  Ő a Csillagszemű..  mert biza' az!  Demeter Endre, vagy Borbandi, az ifjú mádi borász, blogger, jogász, huncutul kacsintó ifjú titán, a lányos anyák álma..  akinek a szemében csillog a lelkesedés, ha a Mádi Körről beszél, ha a dűlőkről, a földben rejlő erőről, csodáról, amit a boraiban is hangsúlyoz..

 

 

Hívott többször, menjek..   bólintottam, készültem, de valahogy sosem jutottam el odáig..  hol egy csúf autóbaleset vetett gátat a túrámnak, mely hónapokra ágyhoz szegezett, hol a távolság, hol ez, hol az..

Szombaton megint feltámadt bennem a "jaj, de mennék valahova!" érzés..  ráböktem egy pontra a térképen és a google-re vetettem magam.. 

Nem akarták az istenek, hogy oda menjek..  nem volt szállás sehol, vagy ha igen, oda nem szivesen teszi be az ember a lábát..

Más volt a szándék..  más volt az utam..

Bandi látta a keservemet a facebook-on és hívott: Gyere! Tudod, itt az Éden Mádon..

 

 

Fotókat már láttam a kúriáról, sírt is a szívem, hogy milyen gyönyörű, pont olyan, amilyenről álmodik a városi betonba kérgesedett lélek..  tudtam, mire számíthatok.. 

De nem. Nem azt kaptam.

Sokkal többet..   harsány vidámsággal begurultam a kapun és elállt a szavam.. Toscana!  Provance!  Hollywood!   Ez tutti díszlet, ilyen nincs!

De bizony van..  Mádon..  Demeterék pincéjében..

 

 

Kedvemet a szinte folyamatosan csepegő eső sem szegte..  ha néha-néha kisütött a nap, millió sugárnyaláb szikrázott az öreg falakon..

 

 

Képzeld el a naplementét itt! Ülsz az árnyas teraszon, poharadban lustán forgatod Bandi Élvezetét..   a bor illata az orrodban, íze édesen szétterül a szádban és közben végigélvezed a show-t.. ..ahogy a lassan csorgó sugarak arany fénybe vonják a kortalan köveket.. úgy táncolnak a kristályos részeken, ahogy a tokaji mézszíne táncol a pohárban.. végtelen harmónia és nyugalom.. a természet igazi íze és illata..

 

 

 

Mi kivártuk..  mármint, amíg lemegy a nap..  bontottunk egy két palackot, kóstoltunk ilyet is, olyat is..  Kereskedelemben nem kapható tétel is a pohárba került, Bandi igazi szíves vendéglátóként büszkén mutatta régebbi és új borait..

Pedig sürgés-forgás volt elég, hiszen a vendégek -egymásnak adva a kilincset, poharat- folyamatosan jöttek..  ők már tudják , hogy a mádi Demeter pince és vendégház bárki számára nyitva áll.

Persze, volt/van kaland arrafele bőven, aki nem hiszi, olvasson bele:

http://borbandi.postr.hu/hetvege

 

Engem megihletett a tervezettnél hosszabra nyúlt hétvége..  igen, tovább maradtam, nehéz volt az elszakadás..  fejemben cikáznak az ötletek és bár nem vagyok szakács, azon kapom magam, hogy ételeket passzítok a Furmint, a Frizzante, az Élvezet és a gyönyörű aszú, sőt aszúeszencia mellé is..

Ha Bandit érdekli, lehet, vele is megosztom a nagy titkokat.. ;)

 

Menjetek Mádra! Gyönyörű táj, szíves emberek, autentikus, romantikus szálláslehetőségek, remek borok!

 

 

 

..és ha szerencsétek van -mint ahogy Bandi blogjából is kiderül- beleeshettek akár egy általam tartott, viccekkel, anekdotákkal telefűzött borkóstolóba is..    ha épp arra járok..

Mert én még fogok..   tudom..  beleszerettem a helybe..  végérvényesen.. ;)

 

Borissza Clarissa

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bortabor.blog.hu/api/trackback/id/tr463119537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása