2016 januárjától a BORtáBOR vendégszerzőként havonta jelentkezik a Recept & Rejtvény Magazinban, minden hónapban bemutatva egy-egy borászt, pincészetet.

Első pincetúránk Etyekre, Kertész Zolihoz vezet.

 

20151203_132831.jpg

 

Zoli üzletemberként járta a borvidékeket, lelkes borrajongóként olyan mély szerelembe esett az ágazattal, hogy egyszer csak azon kapták magukat a feleségével, hogy immáron egy régi, 1862-ben épített pince tulajdonosai.

 

A pince felújítása, bővítése 2008-ra fejeződött be, egyszerre hagyományosan etyeki és modern, mediterrán stílusban.  Technológiai felszerelése is modern, a legújabb hűthető-fűthető acéltartályoktól kezdve a legjobb magyar tölgyfahordókon át az amerikai tölgyből készült spanyol barrique hordókig minden megtalálható a gyönyörűen felújított pince mélyén. A gazda nem titkolt célja az volt, hogy olasz mintára elkészítse saját etyeki gyöngyöző- és habzóborait, frizzante-it.

 

2015-12-03_21_59_33.jpg

Közel 9 hektáron dolgoznak, elsősorban szürkebarát, zöldveltelini, zenit, chardonnay, sauvignon blanc és pinot noir, valamint királyleányka fajtákkal.

 

Zoli terveiről, új borászáról, a frissen átadott Carla Pezsgőházról bővebben a Recept & Rejtvény januári számában olvashatnak, amely már kapható az újságárusoknál.

 

20151203_133649.jpg

 

Szöllősi Hajni

WSET bortanácsadó

 

20151203_133833-1_20151203162918672.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bortabor.blog.hu/api/trackback/id/tr748246788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása