VÖRÖSLŐ FŰSZERKERT

2016.03.22. 10:10

Itt a tavasz, hamarosan burjánzani kezdenek a kertek, virágok és fűszerek illatával, látványával csiklandozva az érzékszerveinket.

A tavasszal a várva várt napsütés is megérkezik, egyre melegebbek lesznek a napok..  a vörösek helyét lassan, de biztosan átveszik a könnyedebb fehérborok.

 

Ám ne temessük még a vörösöket, hadd ajánljak figyelmetekbe egy olyan bort, amit most kell jó áron megvenni és épp egy fél év múlva éri el a csúcsát, amikor újra jönnek a hűvösebb, melengetésre vágyat keltő, őszi napok.

 

De amondó vagyok, hogy ezt a bort most is vétek kihagyni, így úgy vegyetek belőle, ha megkóstoljátok, lehet, hogy őszre nem is marad! ;)

 

Leírás a kép után..

 

20160309_163935.jpg

 

2014 nem sikertörténetként fog bevonulni a magyar borászat történetébe.

A szép nyarat egy durva esőhullám zárta és rontotta el, ami szinte minden területet érintet, kimosta a szőlőből a testet, a lényeget, az addig gyönyörű napsütésben fürdőző, telt, anyaggal teli fürtöket ledarálta a váratlan, hetekig tartó csapadék..

De ugyanúgy, mint ahogy 2010-ben, ami hasonlóan rossz évre sikeredett, 14-ben is születtek ellenpéldák és/vagy pont az időjárás szokatlanságának köszönhető atipikus és/vagy egészen más stílusú borok.

A Vincellér ház 2014-es zweigelt-je aláhúzza ezt az érvelést, "neki" elfelejtettek szólni, hogy 14 nem jó év.

Vadélesztős, a borász - nagyon bölcsen!- a természetre bízta azt, amit addig is ő adott.

Gyönyörű illatú bor! Friss bors, kakukkfű, fűszerkert és néha ráúszik finoman, érzékien, halkan egy csöppnyi édes, lédús,érett málna!

Ízben még kissé fiatal, de fél- egy év múlva utol fogja érni a palackban töltött idő, érés okán az illatot, akkor lesz a csúcsán.

3 év potenciál van benne.

Tessék megvenni és hűvösön tárolni.. néha előkapni egy.egy palackot és kóstolgatni.. vidám és élvezetes játék, ha figyelemmel kísérjük, hogyan "nő", hogyan alakul..

Bevallom, én is hoztam belőle magamnak is.

Alig várom, hogy kibontsam!

Ajánlom szeretettel!
.
.
Szöllősi Hajni

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bortabor.blog.hu/api/trackback/id/tr248511502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása