A NYÁR BORA

2015.07.01. 11:34

Nehéz év volt 2014, amilyen szépen indult, olyan durván nyúlt bele a természet a rengeteg csapadékkal az év boraiba.

 

Kedvenc borvidékem kedvenc pincészeteinek borai is savhiányosak, test nélküliek, laposabbak lettek, mint egy átlagos, de pláne egy kiemelkedő évben, sok helyen mintha még a talajt, a terroir-át is kimosta volna a borokból az eső.

 

Lógó orral kóstoltam egyiket a másik után, nyárra kell egy kis frissesség, egy kis játékos pezsgés, nem kellenek nagy fajsúlyú komoly borok a teraszokra, könnyű üdeség kell asszonynak, embernek, laza beszélgetésekhez, szódával vagy tisztán, harmat szőtte gyolcsingben, libbenő szoknyácskákban, mosollyal fűszerezve.

 

Jelentem, megvan!  Megvan a nyár bora.  

 

Egy amúgy veresboros vidékről, Szekszárdról, Bodriéktól, ahol mostanság volt alkalmam eltölteni két csodás napot!

 

Hogy mi épült ott, atyaég!  Kápolna, mesepince, tíz ujjat nyalogattató konyha, rusztikus szállás pilledunyhával, római fürdő olyan visszhanggal, hogy a bor és ez bárkiből Maria Callast varázsol, csupa-csupa olyan dolog, ami miatt érdemes felkeresni őket, de róluk külön is megemlékezem.

 

Most csak örömködjünk ennek a könnyű, jó ivású, üde bornak, amit pl. a Sparban is láttam és amit kiskartonos rendelésnél ( 6 palack) Bodriék Budapesten akár ingyen házhoz is szállítanak! 

 

..és hogy ki lenne ő?

 

Blanka!

 

Bodriék 2014-es Sauvignon Blanc-ja annyira eltalált bor, hogy szerintem ez lesz a nyár bora! Játékos, szép savak, bodza, egres illat, nem a tucat fajélesztő, szkepticizmusom ellenére beleszerettem, azonnal! Vegyétek, amíg van!

 

..és írjatok!  Szerintetek milyen?

 

BC

 

 

bodri_blanka.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bortabor.blog.hu/api/trackback/id/tr657587786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása