A különc borvidék

2014.03.10. 07:46

 

Sopron gyönyörű város! Imádom! A kis girbe-gurba utcáival, az iránymutató Tűztoronnyal a romantika egyik fellegvára.

Sopron gyönyörű város! Egykor engem is romantikus érzelmek fűztek oda és a város iránt érzett elfogult szerelmemet az ifjúkori szerelem hűtlen árulása sem tudta teljesen kioltani.. ;)

Sopron gyönyörű város! Remek borokkal, remek borászokkal, remek rendezvényekkel! Igazi pezsgő hangulatú bulihelyszín!

 

Sopron nagyon messze van.

 

Győrig még vidáman elrobog az ember fia/lánya, de onnantól igazi kaland.. állítólag egyszer lesz ott is út, ígérik azt is, mióta világ a világ, de ha szerencsénk van, akkor unokáink látni fogják..

 

Addig azonban, amíg azon a rémületen kell/kéne megtenni az utolsó jó pár kilométert, bevallom, engem többször tántorít el, mint sem..

 

Pedig milyen csodák érkeznek onnan!? A rendszerváltás után ez a borvidék is elképesztő átalakuláson ment keresztül, természetesen jó irányba.. anno a cukros "tokajik", a nagyüzeni "egri bikavérek" és a csapott vállú "debrői hárslevelűk" hőskorszakában élt és virágzott az a bizonyos "soproni kékfrankos", ugyanaz a lőre kategória, ami hektoliter számra toltak úgy a mi, mint az orosz testvéreink arcába.. hála az égnek, ez ma már csak egy rossz álom, azóta kiderült, hogy nem csak Eger, nem csak Tokaj, hanem bizony Sopron is sokkal többre képes, sokkal többet tud..  Ma már joggal és büszkén hirdetik, hogy Sopron a Kékfrankos fővárosa!

 

A ropogós rozék mellett mély, sűrű, fűszeres vörösök érkeznek onnan egyre s másra. Luka Enikő, a bájos Pfneisz lányok, az ifjú Weninger és még sok-sok lelkes és tehetséges borász teszi a dolgát nap, mint nap, a mi nagy örömünkre..

 

De ettől biza’, Sopron még messze van.. Hejj, pedig milyen szépek azok a borok!

 

mesés.jpg

 

 Rigler Zsolt és csapata kifogta a szelet a kifogásaink vitorlájából, nincs több nyavalygás, ha Mohamed nem megy, akkor jön a hegy.. De úgy ám!

 

Budapestre érkeznek Sopron legszebb nedűi! De erről meséljen inkább a meghívó:

 

 MADE IN SOPRON

 

2014. március 13-án csütörtökön este a Soproni Borút Egyesület, a Nyugat-Dunántúli Borászati és Borturisztikai Klaszter, a soproni Kulturális és Örökségturisztikai Klaszter valamint a Bormarketing Műhely Nonprofit Kft. közös szervezésében ismét megrendezésre kerül a „Made in Sopron” című rendezvény Budapesten a Műcsarnokban

 

A rendezvény a soproni borászok, kézműves helyi termelők és turisztikai szervezetek közös összefogásaként valósul meg, hogy bemutassák a Soproni borvidék legnemesebb borait, a Fertő-táj, mint Világörökség értékeit és a Fertő-Hanság Nemzeti Park területén készült egyéb kiváló helyi terméket, vagyis mindazt a csodálatos varázsvilágot, amit a „Különc borvidék” jelent.

 

Jöjjön el, kóstoljon bele Sopron és a Fertő táj különleges ízeiben. Legyen vendégünk 2014. március 13-án este 17:00-tól a Műcsarnokban!

 

Jegyár: 1900,- HUF, amely magában foglalja a résztvevő borászatok borainak és a kiállító termelők termékeinek kóstolását.

 

A rendezvényen 19:00-tól Mészáros Gabriella szakértő tolmácsolása mellett vehetnek részt egy különleges workshopon, ahol megismerhetik a Soproni borvidék jelenét, jövőjét. Elmélyülhetnek a Kékfrankos sokszínűségében, ezerarcúságában és a Fertő táj különleges adottságaiban. A workshopra a korlátozott férőhelyek miatt kérjük előzetes regisztrációját.

 

És akik legkiválóbb borait kóstolhatják:

 

-Vincellér

-Winelife Borászat

-Luka Pincészet

-Jandl Borászat

-Iváncsics Pincészet

-Kocsis Borászat

-Roll Pincészet

-Sterlik Pince

-Pfneiszl Bio Birtok

-Gangl Borászat

-Taschner Bor és Pezsgőház

-Fényes Pincészet

-Töltl Pincészet

-Lővér Pince

 

 

Borászataink mellett az alábbi kiváló helyi termékek varázslatos ízeibe kóstolhatnak bele:

-Fertő-Hanság Nemzeti Park bivaly és szürkemarha termékei

-Márk Attiláné zöld dió termékei (lekvár, befőtt, pesto és egyéb finomságok)

-Horváth Antal méhész

 

Információs és tájékoztató standdal lesz jelen rendezvényünkön

-Sopron Régió Turisztikai Központ Nonprofit Kft.

-Kulturális és Örökségturisztikai Klaszter

-VOLT Fesztivál

 

Szeretettel várjuk!

                        

                          Taschner Kurt                            

elnök

Soproni Borút Egyesület

Rigler Zsolt

ügyvezető

   Bormarketing Műhely Nonprofit Kft.

 

   További részletek: www.facebook.com/madeinsopron

  

sopron.jpg

 

 

 

Azt hiszem, ez egy olyan alkalom, amit vétek lenne kihagyni! Ott találkozunk!

 

SzH.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bortabor.blog.hu/api/trackback/id/tr715852147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása