..csak ne álmos hajnalon..   valószínű, mindenki ismeri a Generál együttes -nem épp mai- nótáját..   azért azoknak akik 30 alatt vannak és/vagy már a Sláger rádiót sem ismerik, idebiggyesztem a klippet..  ;)

 

https://www.youtube.com/watch?v=3XyosgGgdds&feature=related

 

Nos, én is becsöngettem..  de jófej és jó barát is voltam, mert nem hajnalban tettem, hanem egy szép nyári estén.. igaz, a meghívón is este 19.00 óra szerepelt és vendégségbe, ugyi, illik akkor menni, amikor hívnak.. 

Bevallom..  kicsit csaltam..  odalopóztam előbb, mert kiváncsi voltam, hogy a két Jóbarát, Jenei Tomi és Magos Zoli, a Paprika TV-ből ismert két jóképű szakácsfiú hol, merre találta meg azt a helyet, ahova a lakáséttermüket megálmodták..

 

 

Dorottya palota. Gyönyörű az épület, a Belváros közepén..   aranyos recepciós kislány már ugrik is, hogy felszóljon, de leintem..   inkognitóban vagyok..  körülnézek a házban és egyik ámulatból a másikba esem..  a folyosókon design-csillárok és bútorok..  a lift előtt kanapé, az emeleteken karosszék, kisasztal, virág, barokkos tükör..  igazi luxus környezet..

Kezemben szorongatva az ajándék bort, a Kislaki Bormanufaktúra Dávidját, osonkodom fel a lépcsőházban, ami tűsarkúban kemény mutatvány.. de sebaj, megoldjuk, ebben már van némi praxisunk.. ;)

Sehol sem jelzi semmi, hogy jó helyen járok.. ajtótól ajtóig lopakodom, amíg szembe nem találom magam ezzel a képpel:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

..és már harsan is egy férfihang:

-Minden rendben?  Mindjárt itt vannak!  Ne oda tedd, nem ott van a helye!...

Kezem a csengő felé félúton megáll..   ez édes..  tényleg olyan, mintha barátokhoz menne az ember..  nincsenek másik asztaltól- anyu mögül-stírölő krapekok, nincsenek olyan arcok, akiket nem akarok és/vagy nem szivesen nézegetek vacsora közben, egymás között vagyunk.. 

Nem hallgatózom tovább, azért nekem is volt gyerekszobám, csengetek..  Zoli nyit ajtót, arcán széles mosoly, csókkal köszönt, ezer éves barát..  felbukkan Tomi is, amíg Zoli tölt egy pohár bort, Tomi végigkalauzol..

Csodás a hely:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Látszik, szeretettel vártak.. 

 

 

 

 

Persze, szép, szép a szeretet, fontos is, Müller meg Coelho, meg még ezer ilyen-olyan megmondó ember leírta, de éhesen bevallom, nem a szeretet az, ami először eszembe jut..  türelmetlenül várom a többi vendéget, akik lassan szálingóznak..  ugyanolyan szeretettel, kedves mosollyal fogadják őket a fiúk, itt mindenki kitüntetett figyelemben részesül! Tényleg olyan, mintha átugrottunk volna valakihez, aki -nem mellesleg-remekül tud főzni..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pazar illatokat érzek, amíg a többiek a lakást csodálják, én a fedők alá, a serpenyőkbe, fazekakba lesek..  mert itt bizony, azt is lehet..  nem ám látványkonyha, mint az egyszeri mesében, hogy valamit látsz is,  meg nem is!  Itt minden az orrod előtt zajlik, ha odapofátlankodsz a tűzhely mellé, akkor akár szó szerint..  pont, mint Anyunál otthon, emlékszel?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

..hogy aztán  végén ilyen formában a tányérra, majd elénk az asztalra kerüljön..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az asztalra -természetesen- bor is került, ehhez a vacsihoz a főbb vonalat Merfelszék borai képviselték. Merfelsz Gábor és családja személyesen is tiszteletét tette a vacsorán..  ami igazi Étkek éneke volt..  Tomi mesélt, Zoli töltött, mi pedig ettünk-ittunk, rogyásig..   csak hümmögő, eufórikus sóhajok, néha kérdések hagyták el ajkunkat, oly remek volt úgy az étel, mint a mellé komponált borok..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://budapesti-lakasetterem.blogspot.com/

http://www.budapesti-lakasetterem.hu/ajanlat.html

 

Ide kevés a kép és kevés a szó..  Csöngess be te is, Jóbarát, próbáld ki, éld át, tapasztald meg a Capriccio csodáját magad is!  ..és ha kipróbáltad, számolj be róla, oszd meg velünk is tapasztalatodat!

Jó étvágyat, szép estét mindenkinek!  Tutti, az lesz!  A két fiú rá a garancia!

 

Borissza Clarissa

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bortabor.blog.hu/api/trackback/id/tr53233591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása