Jó hely ez a Mátra..   ott ilyenkor is buják a kertek.. ;)

 

Benedek Péternél legalábbis igen. Epreskert sorozatában most egy Sauvignon Blanc-nal örvendeztette meg a T. Nagyérdeműt, 2015 forró nyarának minden örömét belecsempészve a palackba.

A megfejthetetlen.. a varázslatos.. a buja,a fülledt, a romlottan édes, az izgató, a kacér, a bűnre csábító nő..

Igen, az Epreskert Sauvignon Blanc egy leírhatatlan, nőben testet öltött csoda, vagy egy borban testet öltött nő..
Peti egy újabb összetéveszthetetlenül rá jellemző, megfoghatatlan és megfejthetetlen, titokzatos bort készített.. atipikus, aki az egyenfajélesztős SB jegyeket keresi, csalódni fog!

Ellenben aki izgalomra vágyik, valami MÁS-ra, valami különlegesre, az kóstolja meg ezt a tételt.. ez egy egész estés bor.

Ezt élvezni kell! Kortyolgatva, szagolgatva, nézegetve, újabb korty, merengés, "ki vagy?" .. ezt rohanva nem lehet..

Kell! Ennyi...


Ma még ott találjátok Petit a Hold utcai csarnokban, ha módotokban áll, ki ne hagyjátok! Érdemes!
.
Szöllősi Hajni
.
epreskert.jpg

A MÁDI LÁZADÓ

2016.03.16. 08:35

 

Nem ez az első interjúm Demeter Endrével, régi ismeretség már a miénk, írtam róla annyiszor és annyit, hogy szerintem már külön dossziéban tartja az általam jegyzetteket.

Ismeretségünk kezdete már balladai homályba vész, ám kalandok sora jegyzi az utat. 

 

20160202_142733_richtone_hdr.jpg

 

A Demetervin pincészet borásza, aki nem mellesleg végzett jogász, fanatikus bicikliőrült, nem csak száguldozik rajtuk, hanem építi is őket, igazi technikai megszállott, nemcsak biciklit, hanem versenyautót, sőt, repülőt is épített már, mindezek mellett publikáló újságíró, a család feketebárányaként riogatta a szüleit, szerintem manapság sincs ez másként.

Nehéz objektíven írni valakiről, aki ennyire közel áll hozzánk, pláne, ha ismerjük az összes apró, piszkos kis titkait! :)

 Bandi - hisz szinte mindenki így hívja, szólítja Endrét - Mádon, a Tokaji borvidéken készíti szebbnél szebb borait, családi borászatban, melyet édesapja, Demeter Ervin, volt országgyűlési képviselő, jelenlegi kormánymegbízott alapított, édesanyja is tevőlegesen részt vesz a munkában, igazi családi cég ez, mindenkinek megvan a maga dolga, feladata. 

 Bandi szőlész-borász.  Ez két külön szakma,  de az az igazi, ha egy borászat életében mindkét szakma  képviselője jelen van. 

Szerencsés esetben, mint például az ő helyzetükben is, a két szakmát egy és ugyanazon személy képviseli.

 

-Szőlész. Szőlész vagyok. Szőlész-borász- mondja ő.  A szőlő az alap. Az a legfontosabb! Ha az nem jó, semmi sem jó.- mondta nekem egyszer és ehhez azóta is szigorúan tartja magát.

 Példaképeiként, mestereiként Orosz Gábort és Szepsy István említi, tőlük csikóként rengeteget tanult. 

 

mad3.jpg

 

8 és fél hektárt művelnek, Szepsyvel “szőlőszomszédok” az Úrágyán és a Király dűlőben is, az előbbi Tokaj egyik-ha nem a legjobb!- területe, de a Danczka és a Kakas dűlőiben is van szőlejük. A Mesterrel régi családi barátság főzi őket össze.

 -Együtt iszunk, együtt eszünk, együtt főzünk és abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy karnyújtásnyira, egy telefonnyira van a szakmai segítség, ha valamiben elakadnék, bármikor kereshetem akár az Öreget, akár a fiát, kis Szepsyt is.

 

20160202_142451_richtone_hdr.jpg

 

Bandi további titkai a Recept & Rejtvény magazin márciusi számában olvashatók, mely már kapható az újságárusoknál!

 

Szöllősi Hajni

 

 

 mad.jpg

süti beállítások módosítása