INDICIUM / VALLOMÁS

2016.05.03. 22:54

Mily furcsa az élet és a benne lévő tudásszomj! Mennél többet tudsz valamiről, annál inkább rádöbbensz, hogy a már meglévő tudásod mily kevés!
 
Nem tudom, hogy pontosan mikor és hogyan és miért - de a szerelemben épp ez a legcsodálatosabb, hogy nem kell tudnod az okát!- de elvarázsolt az a mérhetetlenül sok információ, ami minden egyes csepp borban benne van.. és időnként kicsit lassabban ég a tűz, néha majdnem elhal a parázs, de aztán újra fellobbantja valami, amitől újra elvarázsolódom, ami újra lázba hoz, amitől újra csillogó, ámuló szemekkel bámulok a pohárban hullámzó csodára, ami illatjegyekkel és egy-egy korttyal olyan titkokat tár fel, ami újabb és újabb kérdéseket vet fel, ami újabb és újabb ajtókat nyit ki, ami újra eufórikus állapotba hoz!
 
20160429_130628_richtone_hdr_20160430192321707.jpg
.
Nem, ez nem az alkohol! A borban pont ez a csodálatos, hogy sokkal több, mint egy alkoholos ital! Egy mesevilág.. egy olyan mesevilág, aminek több ezer éves (!) története van.. van benne dráma és bánat, öröm és olyan pillanatok, amiért érdemes újra és újra beleszagolni.. meséket mond, verejtékkel végzett munkáról regél, talajról, esőről, napsütésről, az emberről, aki készíti, a helyről, ahonnan származik, elmondja értő nyelvnek, fülnek, ajaknak, toroknak, hogy honnan származik, melyik országból, milyen magas területről, milyen ott a talaj, abban az évben fújt-e sokat a szél, sokat sütött és tűző vagy épp langymeleg volt e a nap, milyen a borász, aki elkészítette, mesél a szőlőről, regél a fajtáról, elmondja neked, hogy tartályban vagy hordóban érett és hogy a hordó honnan, melyik országból származik, de ha mindezt nem is érted, az sem baj!
.
20160428_184918.jpg
.
Jókedvűvé tesz, bátorít, elandalít, barátod a bajban, az örömben, élvezetesebbé lesz általa nemcsak az élet, az étel is, ha jól párosítod - pont, mint a szerelemben!- élvezetesebbé teszi a pillanatot, az ünnepet, néma társad mindenhol, ha szeretve kezeled.. ha tiszteletben tartod, ha tisztelettel nyúlsz hozzá, ha nem vedeled, hanem értékeled.. a bort, az embert, aki készíti és a természetet, aki nélkül nem születhet meg!
.
20160428_190511.jpg
.
 
Szerelmes vagyok. ..és boldog is.. hogy olyan szerelmet találtam, ami sok millió másik embernek is örömet okoz..
 
Emelem poharam azokra, akiknek köszönhetjük az élet ezen apró, cseppenként boldogító csodáit!
.
SzH
.
.
pinot.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://bortabor.blog.hu/api/trackback/id/tr748684338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása