Vagy mégsem?

 

Úgy tűnik, idén ismét hatalmas érdeklődés övezi - az immár hatodik alkalommal megrendezésre kerülő- VinCE-t, méltán népszerű úgy a hazai, mint a külföldi borrajongók, borértők között.

Épp az előbb jelezték, hogy péntekre megteltek, egy darab jegyük sincs, a szombat is olyan, hogy már csak azok csúsznak át, akik nagyon loholnak, de vasárnapra még lehet jegyet szerezni és higgyétek el, érdemes is!

 

Hogy miért?

 

Íme, egy kis ízelítő a vasárnapi csemegékből:

 

A világ legszebb reggelije – 10 méthode traditionelle pezsgő extrákkal
Vasárnap, 9.30–11.00, Mesterkurzusterem


Előadók: Essi Avellan MW, Frédéric Panaïotis, Christian Forget, Antonio Alvarez, Stefano Gava, Garamvári Vencel, Márkus György, Romsics László


Nem egy pezsgőmestert / pezsgőszakértőt ültetünk a pulpitusra, hanem mindjárt tízet! Mindannyian azt kapták feladatként, hogy mutassanak valami különlegeset. Lesz champagne, cava, olasz pezsgő, crémant és persze a hazai méthode traditionnelle-ek közül is kóstolhatunk! A panelben ott ül majd Essi Avellan MW, a világ talán legelismertebb női pezsgőszakértője, ő is megmutatja kedvenc pezsgőjét. Az előadáson a város talán legfinomabb macaronját is kóstolhatjuk a Chez Dodo jóvoltából!

 

champmac.jpg

 

(Fotó: internet)

 

Na és a varázslatos Provence!?

Provence visszanyeri lelkét – új trend / Vasárnap, 11.30–13.00, Mesterkurzusterem

Előadó: Louise Sydbeck MW


Louise Sydbeck MW nizzai luxusjachtoknak ad el borokat, tudja, „milyen boron él” egyik-másik filmsztár vagy mágnás. Most egy olyan oldalát mutatja meg Provence-nak, ami sokkal több a halvány, „kommersz” rozéknál. Szó lesz az egyre terjedő prémium rozék trendjéről – ott lesz a világ legdrágább rozéja is –, de kóstolhatunk gondosan elkészített, a terroirt tükröző provence-i fehér- és vörösborokat is!

 

cheese-wine-and-grapes-in-provence-desktop-wallpaper.jpg

 

(Fotó: internet)

 

De lesz ott még Syrah/Shiraz "vetélkedő", bemutatásra kerül egy angol pezsgő (say what?), lesz olasz pezsgő is annak, aki a mediterrán tájak étkeit, italait kedveli, bemutatkozik Azerbajdzsán és még annyi, annyi minden, hogy ide sem fér!

 

Részleteket ezen a linken találsz, időpontokkal, előadókkal, minden pontos, fontos információval:

http://vincebudapest.hu/mesterkurzusok-workshopok/

 

Ezen kívül is tartogat még a vasárnap meglepetéseket, íme az órarend:

 

vince_orarend_vasarnap_2015.jpg

 

Siessetek, le ne maradjatok!

 

 

Remélem, ott találkozunk!

 

Szöllősi Hajni

A bejegyzés trackback címe:

https://bortabor.blog.hu/api/trackback/id/tr157243049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása